Zemin Cilaları

Zemin cilaları; zemini dış etkenlere karşı korumak ve parlak görünmesini sağlamak amacıyla, bazı kimyasallar ile elde edilen bir malzemedir. Zemin cilalama işlemleri için kullanılır. Endüstriyel olarak kullanılan en yaygın cila türleri polimer cila ve kristalize ciladır. Bu iki cila türü karşılaştırılacak olursa birçok farklı yönleri bulunmaktadır. Polimerize cila, mermer, mozaik gibi zeminlere uygulanır. Bu cilaya renginden ve yönteminden dolayı süt cila veya sürme cila da denir. Kristalize cila da yine mermer, karo, mermer gibi zeminlerde daha farklı bir yöntem ile uygulanır. Kristalize cila, bazı makine ve ekipmanlar kullanılarak cilanın zeminle reaksiyona girmesi ile uygulanır. Bu sayede zeminler daha sert ve gözenekleri dolu hale gelir. Zemin cilaları kullanılmadan önce zemin temizliği iyi bir şekilde yapılmalıdır. Sonrasında zemin cilalama işlemi başlatılabilir. Zemine uygun olan cila malzemesi zemine dökülür ve uygun araç ve fırçalar sayesinde zemine yayılır. Zeminin kuruması için bir süre beklemek gerekmektedir bu süre ortalama 5 saattir.

Tümünü Gör
Yükleniyor...
Alt Kategoriler
Markalar
Nitelikler
Fiyat Aralıkları
-
Listeleme

Zemin Cilası Türleri

Zemin cilaları, zeminin daha temiz, parlak ve kusursuz görünmesini sağlar. Dünyada en yaygın olarak kullanılan iki cila vardır bunlar; Polimer Cila ve Kristalize Ciladır. Bu iki cilanın birbirinden üstün özellikleri vardır.
Polimer Cila: Mermer, karo, traverten, mozaik gibi yüzeylere uygulanır. Polimer cila rengi ve kullanımı nedeniyle süt cila veya sürme cila olarak da adlandırılır.

Polimer Cila Zemine Nasıl Uygulanır?

Polimer cila zemine uygulanmadan önce zeminin temiz ve kuru olduğundan emin olunmalıdır. Eğer eskiden zemine cila uygulandıysa cilayı kırın veya cila sökücü kimyasal ile zemindeki eski cilayı çıkarın. Cila atmaya başlamadan önce ekipmanlarımız yanında olduğundan emin olun cila bitmeden oradan ayrılmak cilanın sağlamlığı açısından olumsuz olabilir. Polimer cilayı uygulanacak zemine 100ml kadar dökün ve paspas yapıyormuş gibi "S" harfi çizerek zemine 3-4 dakika sürün tüm zemine uyguladığınızda zeminin kurumasını bekleyin cila hava şartlarına göre kuruması değişkenlik gösterebilir ama genelde 45-60 dakika arası zemin kurumuş olur. Kuruyan zemine bu işlemi istediğiniz parlaklığa gelene kadar uygulayın zemindeki cila atma işlemi bittikten sonra kurumaya bırakın palet mopla (nemli paspas) parlatın zeminin üzerinde yürümek için 4-5 saat beklenmesi gerekir bu süre eşyalar için geçerli değildir eşyalar için en az 1 gün beklenilmesi gerekir. Cilalama işi bittikten sonra ekipmanlarınızı hem temizlemeniz gerekir aksi taktirde temizlenmezse cila ekipmanlarınıza yapışır ve kurur.

Kristalize Mermer Cilası Nasıl Yapılır?
Kristalize Mermer Cilası: yapısında kalsiyum, karbonat bulunan yüzeylere yani mermer, karo ve traverten gibi yüzeylere uygulanır. Kristalize Mermer cilası iki türe sahiptir. Bunlar sprey kristalize cilaları ve ıslak kristalize cilalarıdır. 
Sprey Kristalize Mermer Cilası Nasıl Uygulanır?

Öncelikle uygulanacak zeminin üstü boşaltılmalı Cilalanacak zemin yıkama makinesiyle altına siyah keçe takılması suretiyle yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Daha sonra cila makinasının altına cila pedi (Çelik yünlü ped) takmalıyız daha sonra zemine sprey şişeye koyduğumuz cilayı zemine 1m²lik bölümüne 1-2 fıs sıkarak cila makinesiyle zemindeki cilanın üzerinde cila kuruyana dek 2 dakika gezdirilir. Bu şekilde tüm zemin 1 kat cilalanır. Kuru bir paspas yardımıyla zemin üzerindeki cila pedinin kalıntıları temizlenir. Kristalize mermer cilalama işine 2 ve 3. Katlar için devam edilir. Bazı zeminlerde 3 kat cila uygulaması yeterli olurken bazı zeminlerde bu kat sayısı 5 kata hatta 7 kata bile çıkmaktadır.
100 m² lik bir zemine 3 kat cila uygulaması yapacağımızı düşünürsek cilalama süresi ortalama 5-6 saattir. Kristalize mermer cilası ile mermer cilalama işi bitince makine altındaki cila pedi (Çelik yünlü ped) çıkartılır ve makine altına beyaz keçe takılıp zemin parlatılır. Zemin parlatma işi bitince cilalı zemin kullanılabilir. Beklemenize gerek yoktur.  

Islak Kristalize Mermer Cilası Nasıl Uygulanır?
Öncelikle zemin boşaltılmalıdır sonra zemin temizlenmelidir. Bu işlem için zemin yıkama yöntemlerinden herhangi biri kullanılabilir. Zeminin tamamen kurumasını beklemeye gerek yoktur. Toz halindeki kristalizasyon ürünü özel uygulama şişesine kendi ölçü kabı ile iki ölçek olarak konulmalı ve üzerine bir ölçek su ilave edilerek iyice karıştırılmalıdır. Bu şeklide hazırlanan krem 5-6 m2 lik bir alan için yeterlidir. Her bir metrekare için 1,5 dakika olarak planlanmalıdır. İşlem sırasında cila kurusa tel diskli makinanın su tankından yüzeyine bir miktar su koyularak kuruma engellenmelidir.8-9 dakikalık bir ovalama süresi ile zemine bolca su verilerek ovalanmalı ve ıslak kuru vakum makinesi ile bakiye solüsyon zeminden vakumlanmalıdır. Eğer işlem tek katta bitirilecekse uygulama alanı son kez bir dakika kadar duru su ile ovalanarak durulanmalı ve vakumlanmalıdır. İkinci kat uygulama yapılacaksa son durulama işlemi ikinci kattan sonrada yapılabilir. Uygulamaya tüm zeminde aynı şekilde ve arada geçiş izleri bırakmadan devam edilmelidir. Cila işi bittiğinde istenilirse tüm alan duru su ile paspas yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Bu işlemin ardından tek diskli makinenin altına temiz ve kuru bir beyaz ped takarsanız alan parlar çok daha güzel bir görünüm elde edersiniz. Ayrıca polimer cila kristalize cilaya göre daha uzun süreli değildir. Yaklaşık 5-6 kat daha dayanıksızdır. Polimer cila uygulaması uzmanlık istemeyen kolay uygulanan bir ciladır.

Yükleniyor...